Presedintele Yemenului Ali ABdullah Saleh, aflat inca in convalescenta, s-a intalnit duminica in Arabia Saudita cu John Brennan, consilierul lui Barack Obama pe probleme de combatere a terorismului. Televiziunea nationala a difuzat imagini de la intalnirea ce a avut loc la spitalul din Riyadh unde se afla internat Ali Abdullah Saleh. Brennan a subliniat importanta rezolvarii grabnice a crizei politice din Sanaa, sfatuindu-l pe Saleh sa accepte planul propus de Consiliul de Cooperare al Golfului, anunta CNN.

Presedintele si-a dat acordul verbal asupra planului dar inca nu l-a semnat. In timp ce Saleh se intalnea cu Brennan, in Yemen a izbucnit o noua ciocnire intre autoritati si gruparile inarmate. Doi oameni au murit in orasul Taiz si noua au fost raniti. Zeci de case au fost distruse in timpul incidentelor care au durat peste opt ore.

Saleh a aparut la televizor joi pentru prima data dupa atentatul din 3 iunie. I-a asigurat pe oameni ca se va recupera in urma atacului si ca este deschis discutiilor cu opozitia, dar va riposta impotriva atacatorilor sai. Presedintele Yemenului a suferit opt operatii in Arabia Saudita si nu a precizat data la care se va intoarce in tara.