Manualele traditionale vor fi in curand de domeniul trecutului in Coreea de Sud. Ministerul Educatiei a anuntat ca va investi 2,4 miliarde de dolari pentru a se asigura ca toate scolile folosesc manuale digitale pana in anul 2015, scrie Global Post.

Toate manualele scolare vor fi transpuse in format digital si vor fi accesibile prin intermediul iPad-urilor sau a smarphone-urilor. Elevii si studentii se vor putea inregistra intr-o retea, unde isi vor putea accesa manualele si isi vor publica temele si proiectele. Initiativa face parte din planul "Smart Education". Toate scolile elementare, liceele si universitatile vor fi complet digitalizate pana in anul 2015. Instruirea profesorilor va incepe anul viitor.

Rata de penetrare a internetului in Coreea de Sud este de 81%, cea mai mare din Asia. De asemenea, cel mai recent raport publicat de catre Organizatia pentru Dezvoltare si Cooperare Economica a aratat ca sud-coreenii cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani invata mai bine cu ajutorul calculatoarelor si al internetului decat adolescentii din alte 16 tari.