Un tren-glont a fost oprit, luni, in Japonia, dupa ce un sarpe a fost gasit incolacit pe unul dintre scaune. Reptila lunga de aproape un metru a fost descoperita de catre un conductor la bordul trenului Kodama 642, in timp ce acesta se afla in apropiere de orasul Kyoto, din prefectura Shiga, scrieThe Telegraph.

Sarpe de lapte hondurian, descoperit la bordul unui tren din JaponiaFoto: Captura YouTube

Personalul a oprit trenul imediat, iar un specialist de la cel mai apropiat centru de protectie a animalelor a fost trimis la fata locului pentru a inlatura sarpele de pe scaun.

Reptila pare a fi un "sarpe de lapte hondurian" (Lampropeltis triangulum hondurensis) - o specie crescuta, de obicei, in captivitate si devenita o alegere populara pentru animalele de companie, datorita coloritului deosebit (rosu si negru).

Potrivit operatorului Central Japan Railway Co. niciunul dintre cei 200 de pasageri aflati la bordul trenului oprit nu a fost ranit.

In mod normal, pasagerilor trenurilor-glont nu li se permite imbarcarea impreuna cu animalele de companie, cu exceptia pasarilor mici si a pestilor.

Oprirea unui tren se petrece extrem de rar in Japonia. Intarzierile sunt, de obicei, cauzate de incidente majore, cum ar fi cutremurele sau sinuciderile.