Fostul comandant militar sarb Ratko Mladic va boicota audierile de la Tribunalul de la Haga unde este judecat pentru genocid in timpul razboiului din Bosnia. Mladic este aparat momentan de un avocat numit din oficiu, in timp Tribunalul de la Haga inca studiaza lista cu avocatii apararii pentru a determina calificarea si eligibilitatea acestora. Datorita acestui fapt, Mladic este hotarat sa nu apara maine in fata Curtii si sa solicite dreptul de a fi aparat de avocatii sai, informeaza Reuters.

Arestat dupa 16 ani de cautari, Ratko Mladic a fost pus oficial sub acuzare luna trecuta si sustine ca acuzatia lansata la adresa sa este infama si monstruoasa. El este acuzat ca a condus masacrul de la Srebrenica in care au fost asasinati peste 8.000 de musulmani.

Potrivit procurorului Serge Brammertz, Mladic a facut uz de putere pentru comiterea multor atrocitati pentru care trebuie sa raspunda. In acelasi timp nationalistii sarbi se situeaza de partea lui Mladic care si-a aparat natia si a procedat la fel ca si ceilalti comandanti militari croati sau musulmani.