Oficialii americani au declarat, miercuri, ca un jurnal scris de mana al lui Osama bin Laden, care contine planuri si detalii ale operatiunilor intreprinse de catre gruparea terorista al-Qaeda, a fost confiscat in timpul raidului SEALS, anunta agentia de stiri Associated Press, preluata de catre publicatia americana USA Today.

Osama bin LadenFoto: Reuters

Pe langa acest jurnal scris de mana, care se presupune ca i-ar fi apartinut lui bin Laden, in timpul perchezitiei casei din Abbottabad, au mai fost confiscate 100 de unitati de disc flash si cinci calculatoare.

Oficialii americani citati de catre Associated Press au oferit informatii sub protectia anonimatului, intrucat nu au fost autorizati sa vorbeasca public despre ceea ce au descoperit membrii echipajului SEALS in ascunzatoarea lui bin Laden.

Momentan, nu se stie cand sau daca vor fi facute publice informatii cuprinse in jurnal sau stocate in calculatoarele confiscate.

Unul dintre fiii lui Osama bin Laden a povestit in cartea "Growing up bin Laden" ca tatal sau obisnuia sa isi noteze gandurile si planurile, pe vremea cand familia locuia in Sudan si Afganistan.