Sute de mii de italieni cred ca Roma va disparea miercuri de pe fata pamantului, distrusa de un cutremur devastator care va face sa dispara 2000 de ani de istorie. Spaima lor vine de la Raffaele Bendandi, "profetul cutremurelor", un reputat seismolog care a murit cu peste 30 de ani in urma. Bendandi, care a fost innobilat de catre Mussolini se pare ca a facut o serie de previziuni care s-au implinit, intre ele si cutremurul din Friuli care a avut loc in anul 1976, anunta The Guardian.

Zvonul a luat amploare in ultima vreme in special datorita internetului, aducand panica in randul italienilor care sunt convinsi ca pe 11.05.2011 va avea loc un cataclism in tara lor. Potrivit sondajelor, prezenta la scoala a copiilor va fi scazuta miercuri, deoarece majoritatea parintilor prefera sa-si tina copii la loc sigur.

Paola Lagorio, presedinte al Osservatorio Geoficico Comunale of Faenza, a declarat ca in toate insemnarile lui Bendandi nu se gaseste niciun cuvant in legatura cu presupusul cutremur de miercuri. Lagorio spune ca zvonul este o legenda urbana absolut nefundamentata.