Guvernul egiptean este decis sa ia masuri imediate pentru stingerea violentelor religioase. Sambata, 12 persoane au fost ucise intr-o suburbie a capitalei Cairo din cauza raspandirii unui zvon conform caruia crestinii au rapit o femeie care se convertise la Islam, informeaza Reuters.

Peste 500 de musulmani s-au adunat in jurul unei biserici cerand eliberarea femeii rapite. Solicitarea a degenerat intr-un conflict cu schimburi de focuri, sticle incendiare si pietre. Politia a intervenit cu focuri de arma si gaze lacrimogene pentru dispersarea multimii. O pana de curent a ingreunat misiunea politiei, iar biserica a fost incendiata.

Pe langa cei 12 morti, peste 200 de crestini si musulmani au fost raniti in timpul altercatiei, iar 65 dintre ei au fost impuscati, au anuntat medicii. In urma confruntarii armata a arestat 190 de persoane care vor fi judecate pentru acte de violenta.

Autoritatea religioasa suprema a Egiptului, Al-Azhar a tinut o sedinta de urgenta in care s-a dezbatut problema unei reconcilieri nationale.