Fostul ministru de interne egiptean, Habib al-Adly, a fost condamnat la 12 ani de inchisoare pentru spalare de bani si abuz in functie. Intr-un proces separat, Adly este acuzat ca a ordonat trupelor sa traga in demonstranti. Acesta este primul proces in care acuzatul este personaj cheie al fostului regim, informeaza BBC.

Verdictul din cazul fostului ministru se doreste a fi o dovada a faptului ca guvernul interimar va aduce in fata justitiei inaltii ofociali ai vechiului regim.

Fostul presedinte Hosni Mubarak este si el subiectul unei ample investigatii. De la indepartarea sa de putere, 20 de fosti ministrii si oameni de afaceri apropiati regimului au fost arestati. Momentan, Hosni Mubarak se afla tot in spitalul Red Sea Resort din Sharm el-Sheikh, desi autoritatile au anuntat ca il vor muta intr-o inchisoare.

Mubarak se confrunta cu acuzatia de implicare in asasinarea protestatarilor. In timpul celor 18 zile de proteste ce au culminat cu plecare lui de la conducerea Egiptului, 846 de civili au murit fiind in principal impuscati in cap sau piept.