Organizatia Natiunilor Unite a decis sa isi retraga intregul personal de la Tripoli, dupa moartea unuia dintre fiii colonelului Muammar Gaddafi, a declarat duminica un purtator de cuvant al ONU, citat de AFP.

"Avand in vedere insecuritatea sporita, personalul ONU va fi retras de la Tripoli," a declarat purtatorul de cuvant al ONU pentru AFP.

Decizia vine dupa ce moartea unuia dintre fiii colonelului Muammar Gaddafi, sambata, a agravat conflictul din capitala libiana.

Potrivit corespondentilor AFP la Tripoli, protestatarii au incendiat duminica dimineata cladirile Ambasadei Italiei si resedintele ambasadorilor Italiei si Marii Britanii - doua dintre tarile participante la atacurile coalitiei internationale.

Fiul lui Muammar Gaddafi, Saif al-Arab al-Gaddafi, si trei nepoti de-ai liderului libian au fost ucisi, sambata, in urma atacurilor aeriene NATO. Alianta Nord-Atlantica, care a preluat comanda asupra interventiei in Libia in urma cu o luna, a recunoscut ca a lovit "un punct de comanda si control", dar nu a confirmat moartea fiului lui Gaddafi.