UPDATE: "Numele meu este Barack Obama si eu sunt tipul care l-a determinat pe Mark (Zuckerberg) sa poarte sacou si cravata", a spus presedintele american la inceputul live-streaming-ului de la sediul Facebook.

Barack Obama alaturi de Mark Zuckerberg, in timpul intalnirii de la sediul FacebookFoto: Reuters

Promovandu-si planul de reducere a cheltuielilor si de crestere a taxelor pentru americanii instariti, Obama i-a spus fondatorului Facebook ca ar trebui sa plateasca mai multe impozite pentru a ajuta tara.

"Sunt de-acord cu asta (I'm cool with that)", a declarat Zuckerberg.

Jon Krosnick, profesor de stiinte politice la Universitatea Stanford, este de parere ca Zuckerberg l-ar putea ajuta pe Obama sa-si apropie electoratul tanar. "Este o modalitate de a re-energiza aceasta generatie tanara care ar putea fi cruciala realegerea lui Obama", a spus Krosnick.

Dupa vizita la sediul Facebook, Obama se indreapta spre San Francisco, Las Vegas si Los Angeles, pentru evenimente de strangere de fonduri pentru viitoarea campanie electorala.

Presedintele american Barack Obama a devenit primul sef de stat in exercitiu care a vizitat sediul Facebook. Vizita a avut loc miercuri la sediul retelei sociale Facebook din Silicon Valley, in nordul Californiei. Obama a raspuns intrebarilor utilizatorilor Facebook intr-un interviu online, transmis in direct pe site-ul retelei de socializare, incepand cu ora 4:45 pm EST (23:45 GMT+2), potrivit paginii de Facebook a Casei Albe.

Pagina de Facebook a presedintelui Obama are peste 19 milioane de simpatizanti, iar contul sau de Twitter este urmarit de aproximativ 7,5 milioane de oameni. Barack Obama, un adept al noilor tehnologii de comunicare, si-a manifestat dezamagirea ca la Casa Alba tehnologia este "in urma cu de 30 de ani". In campania prezidentiala din anul 2008, echipa lui Obama a reusit sa stranga fonduri si sa-si mobilizeze simpatizantii prin intermediul site-ului de socializare Facebook si a internetului, in general, scrie The Telegraph.