Fortele NATO au efectuat atacuri asupra unor depozite de munitie situate la aproximativ 10 kilometri de capitala libiana Tripoli, potrivit unui purtator de cuvant al Aliantei, citat de AFP.

"NATO a efectuat un atac aerian deliberat asupra unor depozite de munitie care deservesc fortele colonelului Gaddafi," a declarat Carmen Romero, purtator de cuvant al Aliantei, fara sa ofere detalii suplimentare.

Doua explozii puternice au fost auzite miercuri, la Tripoli, potrivit corespondentilor AFP care se aflau la fata locului. Originea exploziilor nu este cunoscuta deocamdata.

SUA continua sa asigure desfasurarea atacurilor aeriene din Libia

Avioanele de lupta americane au continuat sa atace fortele liderului libian Muammar Gaddafi chiar si dupa ce NATO a preluat comanda operatiunii militare din Libia, au anuntat reprezentantii Pentagonului, miercuri, potrivit Reuters. Unsprezece avioane americane, dintre care sase avioane de lupta F-16 si cinci avioane pentru distrugerea undelor radar EA-18, au efectuat 97 de manevre de la data de 4 aprilie si pana in prezent.

Colonelul Dave Lapan, un purtator de cuvant al Pentagonului, a declarat ca operatiunile - cunoscute sub denumirea de "Suppression of Enemy Air Defenses" (SEAD), au fost de natura defensiva, nefiind considerate drept "atacuri" de catre militari.

"Dupa data de 4 aprilie, 11 avioane americane au efectuat 97 de manevre in Libia si au tintit obiective de aparare de la sol de trei ori. Aeronavele implicate sunt sase avioane de lupta F-16 si cinci avioane pentru distrugerea undelor radar EA-18. Toate aeronavele au fost plasate sub comanda NATO," a mai spus Lapan.

"Este vorba despre misiuni defensive care au drept scop protejarea avioanele care efectueaza zboruri in zona de interdictie aeriana," a declarat un oficial militar, sub protectia anonimatului.

Lapan a mai declarat ca aeronavele americane nu vor efectua atacuri fara a primi mai intai o cerere din partea NATO, lucru care nu s-a intamplat pana in prezent.