Dupa mai multe zile de lupte grele, fortele loiale lui Laurent Gbagbo au depus armele, iar acesta isi negociaza acum termenii predarii, anunta CNN.

In acest moment pe strazi mai actioneaza doar cativa combatanti. In Abidjan a fost liniste marti, dupa ce multe zile orasul a fost scena confuntarii dintre trupele lui Gbagbo si cele ale lui Alassane Ouattara, presedintele recunoscut pe plan international.

Ministrul de externe al Coastei de Fildes, care a avut o serie de discutii cu ambasadorul francez, considera ca trebuie pastrata linistea si pacea cu toate mijloacele. Presedintele Ouattara asteapta ca Gbagbo sa redacteze o scrisoare oficiala in care sa renunte la pretentiile de conducator si sa recunoasca presedintele legitim. Nu se stie daca Gbagbo va mai ramane in Coasta de Fildes dupa predare si incheierea ostilitatilor.

Presedintele SUA Barack Obama a cerut marti incetarea imediata a razboiului lui Gbagbo, anuntand ca toate aceste lupte sangeroase ar fi putut fi evitate daca Gbagbo ar fi respectat rezultatul alegerilor prezidentiale de anul trecut.