Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat "surprinsa" de faptul ca Franta a recunoscut Consiliul National al rebelilor libieni si s-a aratat impotriva "utilizarii de mijloace militare impotriva Libiei", potrivit unui comunicat emis de Bundestag si citat de AFP.

Angela MerkelFoto: Agerpres

"Merkel si-a aratat surprinderea fata de recunoasterea Consiliului National al rebelilor libieni de catre Franta", se afirma in declaratia biroului de presa al camerei inferioare a Parlamentului german.

"Aceasta nu este o recunoastere a dreptului international", a spus Merkel, adaugand ca este "sceptica cu privire la utilizarea mijloacelor militare in Libia".

Franta a anuntat joi ca recunoaste Consiliul National Libian, gruparea rebelilor care lupta impotriva lui Muammar Gaddafi, ca reprezentant legitim al poporului, fiind prima tara din lume care face acest lucru, potrivit Reuters.

"Gaddafi conduce, fara indoiala, un razboi impotriva propriului sau popor, dar trebuie sa fim atenti sa nu incepem ceea ce nu putem termina", a mai spus Merkel.

Cancelarul a mai declarat ca o zona de interdictie aeriana ar putea fi urgent necesara, dar dificil de pus in aplicare si ca orice masura ar trebui aprobata de catre Consiliul de Securitate al ONU. Sprijinul Ligii Arabe si cel al Uniunii Africane sunt, de asemenea, necesare, a mai spus Merkel.

"Noi nu recunoastem un guvern, recunoastem un stat. Problema recunoasterii unui consiliu format din rebeli nu se regaseste in dreptul international", a spus Angela Merkel.​