Noul Ministru egiptean pentru Antichitati a anuntat ca obiectivele turistice vor fi redeschise duminica, sperand ca "turistii din toate partile lumii sa se reintoarca" in aceasta tara, informeaza CNN.

Decizia de a redeschide "toate obiectivele faraonice, copte, islamice, dar si cele moderne" a fost luata dupa ce Ministrul pentru Antichitati, Zahi Hawass, s-a intalnit cu reprezentanti ai ministerului sau, dar si cu membri ai politiei turistice pentru a discuta masurile de securitate.

Recent in Egipt a existat temerea ca antichitatile din aceasta tara au fost distruse sau furate în timpul manifestatiilor, în special dupa ce a fost lansata informatia potrivit careia mai multi hoti au intrat in cel mai important muzeu din Cairo.

Opt piese de valoare mare, intre care o statuie a lui Tutankhamon, au fost furate din Muzeul egiptean din Cairo. Furturile au fost descoperite in timpul unui inventar efectuat de personalul muzeului, dupa ce mai multi indivizi necunoscuti au reusit sa intre in incinta pe 28 ianuarie, profitand de haosul provocat de proteste.

Intre obiectele disparute figureaza "o statuie din lemn imbracata in aur al regelui Tutankhamon, purtata de o zeita", precum si parti dintr-o statuie a aceluiasi faraon, a precizat acesta. ​