Unul dintre fondatorii Jihadului Islamic Egiptean, Tharwat Salah Shehata - condamnat la moarte in Egipt - le-a cerut egiptenilor sa continue lupta "impotriva faraonului si partidului sau putred", referindu-se la Hosni Mubarak. Intr-o declaratie postata joi pe un site islamist, Shehata a laudat "vitejia egiptenilor respectabili impotriva tiraniei", relateaza AFP.

"Semnele de victorie au inceput sa apara, asa ca lupta trebuie sa mearga pana la capat. Egiptenii nu trebuie sa se multumeasca cu reduceri de preturi, cresteri salariale sau alte reforme ministeriale. Faraonul si partidul sau putred trebuie sa plece! Noi, membrii grupului al-Jihad, ne exprimam solidaritatea cu poporul musulman egiptean si ii cerem lui Dumnezeu sa accepte moartea martirilor si sa vindece ranitii. Facem apel la armata si la fortele de securitate, sa iasa in sprijinul oamenilor. Istoria ii va judeca," a declarat Shehata.

Shehata, un fost avocat in varsta de 51 de ani, a parasit Egiptul in anul 1981, stabilindu-se in Afganistan, unde i s-a alaturat lui Ayman Al-Zawahiri, numarul doi in structura ierarhica a Al-Qaida. Shehata a asigurat insa ca a rupt orice fel de legatura cu Al-Qaida in 1998 si ca nu a fost implicat in atacurile de la 11 septembrie 2001. Cu toate acestea, numele sau figureaza pe lista de suspecti lansata de Casa Alba.

Tharwat Salah Shehata a fost condamnat la moarte in absenta in Egipt, pentru implicarea sa in tentativa de asasinare a primului-ministru egiptean, Atif Sidqi.