Barack Obama a raspuns joi intrebarilor adresate de utilizatorii site-ului YouTube. Site-ul a ales doar cateva dintre cele peste 140.000 de intrebari postate si a realizat un interviu online de aproximativ 40 de minute cu presedintele american, relateaza Washington Post.

Foto:

Cele mai multe dintre intrebarile postate pe site au facut referire la recentele evenimente din Egipt si Tunisia si la viitorul competivitatii americane. Obama a avut o abordare destul de sobra si a reiterat multe dintre punctele cuprinse in discursul asupra Starii Uniunii pe care l-a sustinut marti in fata Congresului.

In ceea ce priveste situatia cu care se confrunta Egiptul, presedintele american a cerut ca fortele guvernamentale si protestatarii sa se abtina de la violenta, dar a accentuat importanta existentei unor mecanisme prin care cetatenii egipteni sa-si exprime nemultumirile legitime.

"Egiptul a fost un aliat al nostru intr-o multime de probleme critice," a spus Obama, invocand acordul de pace cu Israel. "Presedintele egiptean Hosni Mubarak a fost de ajutor cu privire la o serie de probleme in Orientul Mijlociu. Violenta nu va duce la rezolvarea problemelor cu care se confrunta Egiptul astazi," a mai declarat Obama.

Una dintre intrebarile cele mai populare s-a referit la pozitia presedintelui american in ceea ce priveste legalizarea drogurilor ilicite. Obama a raspuns ca se opune legalizarii acestora si cauta modalitati de a spori eficienta tratamentului pentru dependentii de droguri.​