Julian Assange "a fost un baiat foarte inteligent cu un acut simt al diferentierii binelui de rau", a declarat tatal sau vitreg. Tanarul Assange a fost foarte activ in perioada sa de crestere, parintii sai fiind implicati in industria teatrului din Australia, informeaza CNN.

Julian AssangeFoto: Reuters

Brett Assange, tatal real al lui Julian Asssange, locuieste in momentul de fata in Sydney. Acesta l-a crescut pe Julian de la varsta de un an. Recent el a declarat ca Julian "a fost un copil cu mintea ascutita, care a luptat intotdeauna pentru idealuri greu de indeplinit".

"Este destul de ciudat. Intotdeauna am crezut ca Julian va face ceva de genul acesta. Era foarte independent. Mereu a luat apararea celor neajutorati. Imi amintesc un episod cu colegii lui de scoala. Julian era intotdeauna foarte suparat pe oamenii care ii atacau pe colegii lor. Avea un simt al egalitatii si al dreptatii", a adaugat Brett Assange.

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a fost arestat in Marea Britanie in baza unui mandat european emis de Suedia, a anuntat politia metropolitana din Londra, potrivit Reuters, dupa ce acesta s-a predat.

Tribunalul londonez i-a refuzat eliberarea pe cautiune, potrivit The Guardian. Assange va ramane in arest pana la urmatoarele audieri din 14 decembrie. In cadrul audierilor a spus ca nu accepta sa fie extradat in Suedia si va lupta in instanta impotriva acestei cereri. ​