Un avion de lupta intr-o stare de conservare extraordinara a fost descoperit in desertul Sahara, la 70 de ani dupa ce a disparut in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Avionul P-40 Kittyhawk de fabricatie americana a fost gasit de un polonez care lucra pentru o exploatare de pertrol, la o distanta de peste 320 km de primul oras, anunta MSNBC.

P-40 KittyhawkFoto: Captura Msnbc.com

Se crede ca pilotul, Dennis Copping in varsta de 24 de ani in 1942, a intampinat probleme in timpul zborului dar a reusit sa aterizeze pe nisip. Istoricul militar Andy Saunders considera ca acesta a supravietuit impactului. Argumentul sau este prezenta unei parasute agatate de o parte a avionului pentru crearea unui adapost.

In plus, radioul si bateriile erau scoase din interiorul avionului ca si cum pilotul a incercat sa le foloseasca dupa aterizare. Totodata, ramasitele lui Dennis Copping nu s-au descoperit in zona. Cel mai probabil acesta a plecat prin desert incercand sa gaseasca o cale de scapare si ar fi murit in incercarea sa. Andy Saunders considera acesta descoperire a fi echivalentul aviatic al mormantului lui Tutankhamon.