Ziua de 1 mai a fost sarbatorita la nivel international prin diverse parade si marsuri, toate asezate sub semnul austeritatii si a crizei sociale in care se zbate Europa, anunta AFP.

Spania a scos in strada in peste 80 de orase 100.000 oameni. In ciuda incercarilor de reforma aplicate de guvernul spaniol rata somajului a atins vineri o cota record de 24%.

In Grecia, desi la fel de lovita de criza, au iesit dupa aproximarile politiei 18.000 de oameni in capitala si in cateva alte orase.

In Franta Nicolas Sarkozy a reusit sa isi scoata sustinatorii in strada cu cinci zile inainte de votul final al alegerilor prezidentiale. Potrivit oamenilor lui Sarkozy, 220.000 de suporteri ai acestuia au sarbatorit 1 mai in strada.

Italia a sarbatorit printr-un concert de mari proportii la Roma, care a urmat demonstratiilor organizate de trei sindicate importante. La concert au participat peste 300.000 tineri.

Si Putin a sarbatorit ziua muncii alaturi de Medvedev si de 150.000 de sustinatori ai sai iesiti in strada la chemarea sindicatelor.

Turcia a sarbatorit in piata Taksim unde cateva zeci de mii de oameni s-au adunat comemorand victimele ucise cu 35 de ani in urma.

Si tunisieni au iesit in numar de 20.000 cerand locuri de munca, justitie sociala si unitate nationala, iar cubanezii au avut parte de o parada impresionanta organizata de stat si la care au participat nu mai putin de 2.000 de invitati din strainatate. Venezuela a oferit si un cadou neasteptat muncitorilor cu ocazia acestei zile, saptamana de lucru crescand de la 1 mai 2012 de la 40 de ore la 44 ore.