Statele Unite ale Americii au anuntat ca ofera o recompensa de 10 milioane de dolari pentru informatii care sa duca la arestarea si condamnarea lui Hafiz Mohammad Saeed, un pakistanez acuzat de planuirea si initierea atacului din 2008 de la Mumbai, India, cand 166 de persoane au fost ucise, anunta CNN.

Anuntul a fost facut de catre Departamentul de Stat al SUA prin programul "Recompense pentru Justitie". Programul infiintat in 1984 a platit pana acum recompense de peste 100 de milioane de dolari catre 70 de persoane care au adus informatii despre teroristi. Cea mai mare recompensa este oferita pentru prinderea actualului lider Al Qaeda, Ayman al-Zawahiri - 25 milioane de dolari.

Pe 26 noiembrie 2008 un sir de atacuri comise de 10 persoane inarmate au lovit trei hoteluri, gara centrala si centrul cultural evreiesc din Mumbai. Singurul atacator care a supravietuit, pakistanezul Mohammed Ajmal Kasab a fost condamnat sub acuzatiile de crima si conspiratie impotriva Indiei, primind pedeapsa capitala.