Fostul presedinte mexican (1982-1988) Miguel de la Madrid in varsta de 77 de ani a incetat din viata duminica. Reprezentant de marca al Partidului Institutional Revolutionar, Miguel de la Madrid s-a luptat in timpul mandatului sau cu una dintre cele mai crunte crize economice care au traversat Mexicul si cu efectele unui cutremur devastator. Potrivit unui purtator de cuvant al partidului, fostul presedinte a murit in urma complicatiilor cauzate de un emfizem pulmonar, informeaza Reuters.

Miguel de la Madrid a fost un adept al reformelor prietenoase, dar nu a reusit sa scada rata somajului si nici sa opreasca inflatia. A fost un promotor al investitiilor straine, a luptat pentru reducerea taxelor si pentru privatizarea industriilor detinute de stat. Cu toate acestea, pe finalul mandatului a fost nevoit sa adopte masuri de austeritate.

Presedintele s-a confruntat si cu efectele catastrofale ale cutremurului din 1985, in urma caruia peste 10.000 de mexicani au murit si economia si asa fragila a tarii a fost lovita puternic. Gestionarea situatiei de dupa cutremur i-a stirbit insa popularitatea intrucat in prima faza a refuzat orice ajutor international.