Talibanii afgani au deschis un forum de discutii online unde cititorii pot adresa intrebarile care ii preocupa, iar raspunsurile vin din partea purtatorului de cuvant Zabihullah Mujahid. Intre intrebarile cele mai frecvente se numara si cea referitoare la dialogul dintre talibani si SUA. Cititorii spun ca increderea pe care o au in liderii si batranii talibani le este zguduita de acest dialog secret intre parti, derulat in Qatar, informeaza The Guardian.

Mujahid insista insa asupra faptului ca acum talibanii sunt condusi de Mullah Omar, care a demonstrat deja lumii ca talibanii nu isi uita obiectivele si ca restul trebuie lasat pe seama lui Allah.

Zabihullah Mujahid a raspuns si intrebarilor legate de educatia femeilor afgane in cazul in care talibanii revin la putere, acestia interzicand anterior accesul femeilor la educatie. Talibanii raspund insa prin purtatorul de cuvant ca interesul principal este ca femeia afgana, mama si sora, sa fie educata in legea islamica.

Talibanii folosesc din ce in ce mai mult internetul pentru raspandirea mesajului lor. Mujahid mentioneaza ca monitorizeaza cu atentie tot ce se intampla pe Facebook si YouTube.