La un an de la dezastrul nuclear de la Fukushima mii de oameni au demonstrat pe tot globul impotriva activitatii nucleare. In Germania peste 3.000 de persoane au inconjurat centrala nucleara Brokdorf, iar altele s-au indreptat catre Gundremmingen, Neckarwestheim si Grohnde. In Franta, care este cea mai dependenta tara fata de energia nucleara (de aici obtine 75% din electricitatea folosita) s-a format un lant uman alcatuit din 60.000 oameni, informeaza AFP.

In Elvetia 5.000 de activisti au demonstrat langa centrala nucleara Mühleberg, cerand inchiderea ei de urgenta alaturi de centrala Beznau. Si in Spania caterva sute de persoane au demonstrat langa cea mai veche centrala nucleara a tarii, Garona, mai ales pentru ca guvernul a decis prelungirea duratei ei de viata cu inca 5 ani.

Si Australia s-a alturat protestelor anti-nucleare, dar desi nu este o putere nucleara este cel de-al treile producator mondial de uraniu. Taiwanul a iesit si el in strada cu peste 5.000 de activisti care au cerut inchiderea imediata a trei centrale nucleare, intrucat tara este zuguduita cu regularitate de cutremure.