Hugo Chavez va pleca vineri in Cuba unde va fi supus unei noi interventii chirurgicale. Anul trecut, presedintele Venezuelei a efectuat doua operatii tot in Cuba, pentru tratarea unui cancer in zona pelvisului. Actuala interventie se pare ca va avea loc tot in aceeasi zona, informeaza Reuters.

Chavez se declarase pana de curand vindecat, dar noua interventie ii pune in pericol campania electorala care ar trebui sa ii aduca un nou mandat de presedinte incepand cu luna octombrie 2012. Zvonurile aduc tot mai des un semn de intrebare asupra capacitatii sale de a face fata unei functii de conducere.

Adunarea Nationala a Venezuelei, in care Chavez detine majoritatea, i-a dat acestuia acordul de a se afla in Cuba pe perioada nedeterminata. In scrisoarea prin care le solicita acordul de a pleca in Cuba, presedintele afirma ca se va reintoarce in tara cu mai multa energie si entuziasm si isi va relua locul si responsabilitatile.

Opozitia a vazut in plecarea acestuia o oportunitate de a se impune si a cerut numirea temporara a unui inlocuitor pentru perioada in care presedintele va fi absent. Acest lucru este insa putin probabil avand in vedere faptul ca si anul trecut Chavez a condus Venezuela de pe patul de spital din Cuba pentru mai multe saptamani.