Potrivit raportului realizat de Amnesty International, militiile libiene comit grave abuzuri imporiva drepturilor omului si nu sufera niciun fel de consecinte din partea autoritatilor. In raport se arata ca militiile au torturat detinuti si au distrus comunitati intregi prin atacuri razbunatoare, desi sunt considerate adevarate grupuri de eroi care au luptat pentru caderea regimului Gaddafi, informeaza CNN.

Cel putin 12 persoane retinute de militii au murit din septembrie si pana in prezent, aceste crime nefiind investigate de autoritati. Asociatia Medicilor fara frontiere a declarat chiar luna trecuta ca refuza sa mai lucreze in centrele din Misrata in care militiile pastreaza detinutii, intrucat acestia sunt torturati si practic li se interzice asistenta medicala.

Purtatorul de cuvant al Consiliului Militar din Tripoli a declarat miercuri ca liderii civili ai Libiei trebuie sa isi intareasca autoritatea si sa-i traga la raspundere pe cei care comit abuzuri chiar daca este vorba de figuri ale revolutiei.