Potrivit fiului cel mare al fostului lider nord-coreean Kim Jong-il, regimul comunist va cadea in scurta vreme. Concluzia este desprinsa dintr-o carte scrisa de Yoji Gomi, jurnalist la Tokyo Shimbun care pretinde ca se afla in legatura de peste 7 ani cu Kim Jong-Nam, fiul cel mare al lui Kim Jong-Il. Gomi sustine ca a primit acordul lui Kim Jong-Nam pentru redactarea si lansarea respectivei carti, scrie The Guardian.

Kim Jong-Nam spune ca nu l-a intalnit niciodata pe fratele sau vitreg Kim Jong-Un, actualul lider al Coreei de Nord, dar ca succesiunea dinastica este "o gluma" pe care desi nici tatal sau nu a agreat-o, a inteles ca este esentiala pentru sustinerea regimului.

Jong-Nam este de parere ca regimul condus de fratele sau se va prabusi, intrucat Coreea are nevoie grabnica de reforme si ca Jong-Un va pierde timp pretios gandindu-se daca sa le adopte sau sa mearga pe linia traditionala.

Fiul cel mare al fostului lider a decazut din gratiile tatalui sau dupa ce a fost prins incercand sa intre in Japonia cu acte false. De atunci acesta traieste sub protectia si monitorizarea guvernului chinez, avandu-si resedintele la Beijing si Macau.