SUA a respins joi acuzatiile facute de premierul rus Vladimir Putin, care a declarat ca Wasinghtonul a provocat mitingurile electorale anti-putere si a stimulat opozitia din Rusia, anunta AFP.

Mark Toner, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, a negat cu fermintate acuzatiile, in timp ce Putin continua sa sustina faptul ca SUA a dat un semnal de suport opozitiei care a inceput sa se agite impotriva partidului sau. Totodata, Putin ii acuza pe americani ca aduc prin fonduri straine sute de milioane de dolari in activitatile politice din Rusia.

Diplomatia americana sustine insa ca programele sale au fost create pentru a sustine transparenta, libertatea si corectitudinea proceselor electorale si nu sustin niciun partid sau program electoral. Aceleasi programe sunt derulate de SUA in numeroase tari, dand posibilitatea oamenilor sa isi exprime optiunile si aspiratiile democratice.

Premierul rus Vladimir Putin a acuzat-o joi pe Hillary Clinton, sefa diplomatiei americane, ca "a dat semnalul de plecare" al contestarii rezultatelor alegerilor legislative de duminica si a sustinut ca opozantii actioneaza "cu sprijinul" Washingtonului.