Consiliul National de Tranzitie din Libia a anunat marti componenta noului guvern, care contine cateva nume neasteptate. CNT a avut o misiunea foarte grea in selectarea membrilor guvernului, incercand sa tina cont de interesele si dorintele ideologice si regionale ale factiunilor libiene. Potrivit premierului Abdurrahim El-Keib, in noul guvern "intreg teritorul Libiei va fi reprezentat", anunta Reuters.

Ministru al Apararii a fost numit Osama Al-Juwali, comandantul trupelor militare din Zintan, care l-au capturat sambata pe Saif al-Islam Gaddafi. Externele au ajuns in sarcina lui Ashour Bin Hayal, un diplomat obscur. Numirea acestuia este cu totul neasteptata si s-a facut in detrimentul lui Ibrahim Dabbashi, trimisul Libiei la ONU care i-a determinat pe diplomatii internationali sa sprijine cauza rebelilor libieni. Finantele apartin de acum lui Hassan Ziglam, fost director executiv in industria petrolului, iar Ministerul Petrolului ii revine lui Abdulrahman Ben Yezza, fostul director al companiei italiene ENI.

Libia se lupta acum sa reconstruiasca institutiile statului, care pana la caderea fostului regim au fost controlate de un singur om. Procurorul sef Luis Moreno-Ocampo, trimis de Tribunalul de la Haga in Libia, a fost de acord cu judecarea lui Saif al-Islam pe teritoriul tarii sale, ceea ce inseamna ca fiul lui Muammar Gaddafi poate primi foarte usor pedeapsa cu moartea.