Potrivit unei surse anonime apartinand diplomatiei de la Damasc, Siria a acceptat planul propus miercuri de Liga Araba. Liga urmeaza sa trimita in Siria o misiune cu rol de observator al implementarii propunerii care incearca sa puna capat violentelor, informeaza BBC.

Potrivit intelegerii, Siria ar urma sa inceapa retragerea tancurilor din orasele framantate de lupte, sa inceteze atacurile asupra protestatarilor si sa inceapa un dialog cu liderii opozitiei in termen de maxim doua saptamani. Presedintele Bashar al-Assad a acceptat planul de mai mult timp insa pana acum nu l-a pus in practica.

Si vineri au murit 12 persoane in violentele ce au avut loc in diferite puncte ale tarii. De la inceputul protestelor din luna martie si pana in prezent se presupune ca au murit peste 3500 oameni.

Puterile internationale avertizeaza ca situatia din Siria seamana din ce in ce mai mult cu un razboi civil. Ministrul francez de externe Alain Juppe a avertizat gruparile de opozitie sa nu recurga la insurectie armata. Temerile s-au intetit dupa ce un grup de militari dezertori organizati acum sub numele de Armata Siriana Libera a atacat o institutie de stat ucigand mai multe persoane.