Adunarea Generala a ONU a votat vineri reintegrarea Libiei in Consiliul Drepturilor Omului, dupa ce aceasta fusese suspendata in luna martie 2011. Din totalul de 123 tari, doar patru au votat impotriva reintegrarii - Nicaragua, Venezuela, Ecuador si Bolivia, iar sase state s-au abtinut, anunta AFP.

Potrivit ambasadorului libian Ibrahim Dabbashi, tara sa a scapat de dictatura si a inceput procesul politic de restabilire a unui stat democratic care respecta drepturile omului si libertatile fundamentale. Totodata, Dabbashi considera ca suspendarea din luna martie a fost o hotarare inteleapta, intrucat Muammar Gaddafi la momentul respectiv isi ucidea propriii cetateni. De acum inainte insa Libia nu va mai cunoaste violari ale drepturilor omului si chiar daca se vor mai intampla, vinovatii nu vor ramane nepedepsiti.

In replica la declaratiile lui Dabbashi si la decizia ONU, ambasadorul Venezuelei, Jorge Valero a declarat ca suspendarea din luna martie a reprezentat un punct cheie prin care puterile imperialiste si-au croit drumul invaziei intr-un stat suveran.