Peste 17.000 de cetateni americani au semnat doua petitii prin care au solicitat administratiei SUA o pozitie oficiala fata de existenta extraterestrilor si de stabilirea unei legaturi intre acestia si lumea noastra, anunta BBC.

Expertul in politica spatiala Phil Larson a raspuns in mod oficial petitiilor, spunand ca Guvernul nu detine nicio informatie care sa dovedeasca existenta vietii in afara Terrei si ca nu s-a stabilit niciun fel de contact cu forme de viata extraterestre. Potrivit lui Lars, numerosi oameni de stiinta au incercat sa dea un raspuns intrebarii legate de posibila existenta a vietii in afara Pamantului.

Concluzia acestora este ca exista o probabilitate destul de mare ca pe unele dintre stelele Universului sa existe diverse forme de viata. Totodata, oameni de stiinta sunt de parere ca sansele pe care pamantenii le au sa intre in legatura cu forme de viata evoluate sunt extrem de reduse, in principal datorita distantelor uriase.

Dupa acordarea acestui raspuns privind cele doua petitii legate de existenta extraterestrilor, Casa Alba a decis sa ridice plafonul semnaturilor necesare pentru validarea unei petitii de la 5.000 la 25.000.