Generalul de marina James Cartwright, numarul doi in armata americana inainte de retragera sa din luna august, considera ca SUA ar trebui sa vorbeasca mai mult despre capabilitatile sale ofensive in materie de arme cibernetice si sa se antreneze mai mult in acest domeniu. Cartwright este de parere ca atata timp cat acestea raman secrete nu pot deveni credibile, iar hackerii nu le vor lua in seama, informeaza Reuters.

Chiar si in timpul activitatii sale, generalul a ridicat in public de mai multe ori problema atacurilor si ofensivei cu arme cibernetice, subliniind faptul ca incidenta crescanda a atacuriilor arata nevoia unei reactii virulente din partea SUA.

Desi subiectul a fost tratat intotdeauna cu maxima discretie de autoritati, se stie ca SUA detine mijloace ofensive si defensive pentru a raspunde atacurilor venite din exterior. Chiar saptamana trecuta, serviciul de informatii american a dezvaluit un raport in care arata ca majoritatea atacurilor de spionaj cibernetic prin care se incearca aflarea secretelor tehnologice americane vin de pe teritoriul Chinei si Rusiei.