Cristina Fernandez de Kirchner din partea Paridului Peronist a castigat al doilea mandat prezidential in urma alegerilor de duminica din Argentina. Dupa numararea a 98% din voturi Fernandez si-a adjudecat aproape 54%. Al doilea clasat este socialistul Hermes Binner, guvernatorul din Santa Fe, care a primit mai putin de 17% din totalul voturilor exprimate, anunta CNN.

Argentina este a doua mare economie a Americii Latine, iar realegerea Cristinei Fernandez trebuie corelata cu redresarea economica neasteptata pe care tara a facut-o in timpul primului sau mandat. Cristina Fernandez de Kirchner a incheiat intelegeri comerciale in termini buni cu China, careia ii livreaza o larga categorie de marfuri si a adoptat o serie de politici considerate de unii "neortodoxe".

Cristina Fernandez este vaduva fostului presedinte Nestor Carlos Kirchner, decedat in 2010. In mandatul ei (2007-2011) Argentina si-a reluat cresterea economica cu un procent de circa 8% anual, fapt ce o situeaza intr-o pozitie confortabila in ciuda crizei internationale.