Autoritatile japoneze au anuntat joi ca intr-un punct al cartierului Setagaya din Tokio nivelul radiatiilor atinge cote alarmante. Potrivit primarului Nobuto Hosaka, nivelul radiatiilor este mai mare decat cel inregistrat in jurul centralei de la Fukushima, scrie CNN.

Centrala nucleara afectata de tsunamiul din primavara nu este insa vinovata de situatia creata in Setagaya. Autoritatile sustin ca au descoperit in pivnita unei case cateva sticle asezate intr-o cutie de carton si ca in apropierea lor detectorul de radiatii a reactionat dincolo de limita lui tehnica. Expertii incearca acum sa inteleaga cum au ajuns sticlele sa fie contaminate si dau asigurari ca nu vor exista probleme de sanatate care sa afecteze populatia din zona. De altfel, nivelul radiatiilor se inscrie in cote normale in imediata apropiere a pivnitei.

Autoritatile din Yokohama au anuntat miercuri descoperirea unor substante radioactive in zona unui bloc de locuinte. Descoperirea a starnit teama de infiltratii radioactive provenite din reactorul de la Fukushima.