Presedintele Alibaba Group Holding, Jack Ma a declarat ca este interesat de achizitia Yahoo. Gigantul american si-a concediat saptamana trecuta dierctorul executive, Carol Bartz, din cauza stagnarii economice si a pierderii unei parti din cota de piata in fata lui Google si Facebook. In prezent, valoarea de piata a Yahoo! Inc este de 16,6 miliarde de dolari. Dupa concedierea lui Bartz, Yahoo! este in cautarea unui nou CEO si incearca sa defineasca o noua strategie proces care, potrivit reprezentantilor companiei, ar putea dura cateva luni, scrie Bloomberg.

Alibaba Group impreuna cu Yahoo Japan Corp reprezinta aseet-urile pe care Yahoo le detine in Asia. Declaratia lui Jack Ma a fost facuta in cadrul unei eveniment gazuit de Universitatea Stanford. Compania lui Ma este detinuta in prezent in proportie de 40% de catre Yahoo, furnizand servicii de comert online in China.

Jack Ma a recunoscut ca se afla in discutii si cu alte parti interesate de aceeasi achizitie. Datorita relatiei pe care Alibaba Group o are cu Yahoo! analistii considera ca s-ar afla in avantaj fata de ceilalti jucatori. Presedintele Alibaba Group marturiseste insa ca negocierile merg mai de greu decat se astepta initial din cauza ratiunilor politice.