Mii de protestatari au demonstrat vineri pe strazile egiptene cerand abolirea mai multor legi restrictive ramase in functiune si dupa cadrea regimului Hosni Mubarak. Piata Tahis din Cairo, centrul Alexandriei si alte zone din Egipt au fost pline de oameni care cereau "recuperarea revolutiei", scrie The Guardian.

Acestia sunt nemultumiti de activitatea consiliului militar si de faptul ca noua conducere a Egiptului este formata tot din oamenii vechiului regim, fiind condusa de un fost ministru al apararii din timpul lui Mubarak. Desi imediat dupa preluarea puterii consiliul a promis inlaturarea legilor abuzive, organizarea de alegeri libere si alegerea unei conduceri civile a statului, opt luni mai tarziu nimic nu s-a schimbat. Oamenii considera ca actualii lideri reproduc fidel vechiul regim chiar si in ceea ce priveste partea de abuzuri fizice sau arestari fara temei legal.

Consiliul a anuntat recent o planificare pentru organizarea alegerilor parlamentare care se vor desfasura incepand cu luna noiembrie 2011. Protestatarii sunt insa nemultumiti de faptul ca alegerile prezidentiale nu au inca o data stabilita.