Garzile Civile au arestat marti in nordul Spaniei cinci alegerieni suspectati de acordarea sprijinului logistic si financiar pentru activitatile teroriste islamice. Barbatii cu varste cuprinse intre 36 si 49 de ani ar fi sustinut in special gruparea al Qaeda care actioneaza in Maghreb, Algeria. Potrvit autoritatilor spaniole, teroristii ar fi avut legaturi si cu alti militanti islamici din Italia, Franta si Elvetia, informeaza CNN.

Arestarea suspectilor s-a facut in cadrul unei operatiuni complexe la care au participat peste 150 de membri ai Garzilor Civile si a continuat cu perchezitii in urma carora s-au ridicat mai multe computere care urmeaza sa fie analizate.

Spania trateaza cu atentie speciala orice miscare legata de gruparea al Qaeda din Maghreb, care actioneaza foarte aproape de granitele sale, in nordul Africii. Saptamana trecuta o alta persoana a fost arestata la Mallorca. Este vorba despre un cubanez acuzat de recrutare de persoane si indoctrinare in vederea savarsirii actiunilor teroriste. Suspectul a fost eliberat din arest dar este supravegheat in continuare.