Televiziunea de stat venezueleana a difuzat joi mai multe imagini cu Fidel Castro, incercand sa risipeasca zvonurile legate de starea de sanatate precara a fostului presedinte cubanez. Imaginile il infatisau pe Castro in timpul unei discutii cu omul de televiziune Mario Silva, intr-un studio privat in care se gasea si un teanc de ziare din 6 septembrie 2011. Pe langa fotografiile aratate s-a anuntat si difuzarea unor imagini video si a unui interviu cu Fidel in urmatoarele zile, informeaza CNN.

In ultimele zile diverse canale media au anuntat ca Fidel Castro se afla in coma in urma unui atac cerebral. De la opeatia suferita de fostul presedinte al Cubei in 2006, zvonurile legate de starea sa grava de sanatate apar periodic in special atunci cand exista perioade mai lungi de tacere in jurul fostului lider.

Actualele zvonuri au fost alimentate de absenta editoriala a lui Castro, care din luna iulie nu a mai publicat celebrele sale reflectii. Castro nu a fost prezent nici la petrecerea organizata in cinstea zilei sale de nastere pe 13 august.