Toti excludem, subestimam si subutilizam constant un numar urias de persoane din forta de munca si, concomitent, le includem, le supraestimam si le promovam pe altele, adesea dincolo de nivelul lor de competenta. Nu numai ca este imoral si nedrept, dar este si nociv pentru afacere. Solutia este Munca Echitabila.

munca echitabilaFoto: Hotnews

Noua carte a lui Kim Scott dezvaluie un cadru practic atat pentru respectarea individualitatii tuturor, cat si pentru colaborarea eficienta. Acesta este ghidul esential de care au nevoie liderii si angajatii lor pentru a crea mai multe medii de lucru echitabile si pentru a stabili noi norme de colaborare si respect.

Kim Scott, autoarea bestsellerului Sinceritate radicala, ne arata cum putem sa recunoastem, sa combatem si sa eliminam nedreptatea la locul de munca, transformandu-ne carierele si organizatiile in timpul acestui proces.

In aceasta carte remarcabila si educativa, Kim Scott propune o viziune indrazneata: un loc de munca unde respectul si colaborarea prevaleaza asupra dominatiei si conformitatii. Munca echitabila este o combinatie stralucitoare de curaj moral si solutii practice. Locul ei este pe rafturile, in inimile si mintile liderilor de pretutindeni. — Daniel H. Pink, autorul cartilor Cand si Drive

In dezbaterile privind inegalitatea la locul de munca, nu vorbim indeajuns despre „cum”: cum sa-i raspundem unui sef sau unui coleg care actioneaza nedrept, cum anume ar trebui sa-si schimbe comportamentul acea persoana. Munca echitabila ne arata „cum”. Kim Scott ofera modalitati practice si eficiente de combatere a discriminarii si hartuirii prin implicare, colaborare si respect. — Sheryl Sandberg, COO Facebook, fondatoare LeanIn.Org si OptionB.Org

Era si timpul ca un autor sa abordeze acest subiect spinos. Multe companii se blocheaza sau ignora problemele cand au de-a face cu biasuri si cu diferente. Noroc cu Kim Scott si doza ei de sinceritate. Autoarea ne ofera nu doar cuvintele, ci si curajul si compasiunea de care avem nevoie pentru a face fata punctelor de vedere contradictorii. Munca echitabila ne tine de mana, ne da un sut in fund si ne arata cum. — Beth Comstock, autoarea cartii Imagine It Forward si fost vicepresedinte GE

Kim Scott este cofondatoarea unei firme de ExecEd si a unui serial de comedie despre locul de munca, The Feedback Loop, bazat pe bestsellerul ei Sinceritate radicala: Cum sa fii un sef dat naibii fara sa-ti pierzi umanitatea. Kim Scott a obtinut un MBA la Harvard Business School si o diploma de licenta la Universitatea Princeton.

A facut parte din corpul profesoral de la Universitatea Apple si a condus echipele de operatiuni pentru AdSense, YouTube si Doubleclick de la Google. Kim a fost consilier politic senior la Federal Communications Commission, a condus o clinica pediatrica in Kosovo, a infiintat o fabrica de taiere a diamantelor la Moscova si a fost analist la Fondul Companiilor Sovietice. Locuieste cu familia ei in Silicon Valley.