Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
​Recomandare de lectura

Cristian Sima: ​Marea spovedanie a brokerului fugar. Vol I si vol II. Fragmente: Despre Tăriceanu, Afacerea Citroën, falimentul Bancii Turco-Române si despre neam prostia noilor milionari

de A.V.     HotNews.ro
Luni, 26 aprilie 2021, 14:23 Actualitate | Recomandare de lectura


marea spovedanie vol II
Foto: Hotnews
La acea perioadă, Tăriceanu era ministrul economiei în Guvernul Ciorbea. Firma însă era condusă de Proser, cel care şi investise practic toţi banii. Investitorii români în ‘97 aveau încă apucături româneşti, de noi îmbogăţiţi. Mi se părea o nebunie să te duci cu maşina să-ţi negociezi franciza cu Citroën, la Paris.
Dacă aveai 4 zile de pierdut pe drum înseamnă că afacerea respectivă nu era prioritară pentru tine. Deşi câştigase milioane, Proser încă dorea să impresioneze audienţa cu flota de Mercedes S Classe şi nu cu vreo calitate nematerială. Evident că românul de rând în ‘97 era puternic impresionat că pleci cu două Mercedes-uri S Classe la Paris, şefii într-o maşină şi angajaţii în alta şi ambele maşini cu şofer, dar francezii de la Citroën i-au privit ca pe rudele sărace care economisiseră banii de avion...

. La un moment dat, un director de la Citroën a sosit la Bucureşti şi Proser a organizat o masă la Casa Vernescu, singurul restaurant mai de doamne-ajută din Bucureştiul acelor vremuri. A rugat-o pe Anca să aducă un translator care să ştie perfect limba franceză şi Anca m-a propus pe mine. Proser încerca să-i impresioneze pe francezi, ca să obţină o linie de credit de la ei de două milioane de franci francezi.

Până atunci, Citroën România era obligată să plătească maşinile integral în momentul comenzii, ceea ce făcea dificilă vânzarea lor şi profitul obţinut, pentru că Proser nu prea avea lichidităţi. Cealaltă afacere, cu piese de schimb, Paneuro Trading, mergea foarte bine, dar omul dorea o expansiune exponenţială şi tot deschidea magazine peste magazine fără să calculeze că piaţa maşinilor de ocazie aduse din afară era deja saturată.

Am mers cu francezul la restaurant într-o formulă total aiurea pentru o întâlnire de afaceri. Proser a venit cu nevasta şi cu nevasta lui Tăriceanu, celebra Coco. Eram trei bărbaţi şi trei femei la masă, iar unul dintre acţionari, adică Tăriceanu, îşi trimisese nevasta. Francezul era total şocat, dar ştia să se abţină. Cina de afaceri ar fi trebuit să fie un fiasco total pentru că Proser, la nici două minute după ce ne-am aşezat la masă, ar fi vrut să discutăm deja afaceri. Eu însă nu am tradus ce a spus şi i-am sugerat că ar fi cazul să facem puţină conversaţie, să încălzim atmosfera.

Am început să vorbesc eu, fără să traduc întrebările deja agresive ale lui Proser. I-am povestit francezului că Proser e de cult mozaic, la fel ca întemeietorul firmei, André Citroën, că e un pasionat de mecanică (evident, invenţia mea) şi că din asemănarea caracterului său cu cel al întemeietorului firmei franceze sigur se va naşte o colaborare de succes. Când Proser, nerăbdător, l-a întrebat pe francez dacă-i dă linie de credit de două milioane de franci, nu am tradus exact. I-am propus francezului să accepte o firmă de leasing sau de factoring ca intermediar, deşi Proser la acea vreme nu prea înţelegea bine leasingul, iar cuvântul „factoring” îi era total străin.

Francezului i-am vorbit mai mult despre mine şi despre experienţa mea bursieră de la Paris şi cum fusesem deja invitat la emisiunea „7 sur 7” a Annei Sinclair de la TF1. Francezul şi-a schimbat brusc opinia despre România şi români. Am vorbit despre restaurante pariziene, despre politica franceză, despre istoria Citroën-ului şi despre mersul în bursă al acţiunilor PSA, care se luptau la acea vreme cu marele concurent Renault, proaspăt privatizat de Guvernul Chirac. Proser a plecat de la acea cină cu promisiunea 258 liniei de credit, plus cu promisiunea că ar putea face factoring pentru 500 de maşini.

Eu mă întrebam unde naiba vinde el 500 de maşini când la acea vreme maşini noi occidentale nu se vindeau mai mult de 300 în toată ţara şi cea mai mare parte dintre ele erau Mercedes sau Audi... La acea cină, am mai avut un aliat surpriză. Casa Vernescu era condusă în ‘97 de Radu Bantea, fostul asistent de la analiză matematică al lui Solomon Marcus, cu care făcusem seminarul în anul I de facultate la matematică.

Bantea era un tip supercult, un bon viveur şi înţelegând bine gusturile francezului a reuşit să ne pună pe masă şi vin franţuzesc decent şi mai ales un Armagnac pe gustul francezului. Proser nu bea alcool şi i se cam fâlfâia de mâncăruri şi băuturi fine, dar cele două neveste au fost foarte impresionate, atât de impresionate, încât la sfârşit i-au cerut chelnerului o sticlă de vin şi una de Armagnac pentru acasă. Le-am oprit eu discret că nu prea se făcea să plecăm cu băutura de la restaurant sub ochii francezului. După ce l-am dus pe francez la Intercontinental, Proser a vrut să vorbească cu mine personal. Deşi dorea o discuţie între patru ochi, eu am insistat să fie şi Anca de faţă, habar nu aveam ce vrea de la mine.

Omul, cu aceeaşi mitocănie românească involuntară, a scos 1.000 de dolari cash din buzunar şi mi i-a pus pe masă pentru serviciile din acea seară şi mi-a spus, ca şi cum totul era decis, că de mâine lucrez pentru el şi să nu-mi mai fac alt program în viaţa mea viitoare. Aroganța românului îmbogățit repede în tranziţie era atât de oarbă, încât marele mahăr al Citroën-ului nu înţelesese că, deşi apărusem la restaurant în blugi şi cămaşă (erau aceiaşi blugi şi aceeaşi cămaşă cu care venisem în Bucureşti de la Toulouse, din spital), eram mult mai familiarizat cu luxul decât el şi anturajul său.

Pentru el la acea vreme, luxul se limita la maşină şi Rolex. Fusese atât de mitocan în timpul mesei, încât îl întrebase pe francez ce marcă e ceasul lui. Francezul, care realizase din start cu cine are de-a face, îi răspunsese: „Ah, nimic special, un Breguet”. Proser se simţise învingător, mândru de Rolex-ul lui de aur masiv şi eu nu m-am putut abţine să nu-i spun gluma cu culmea snobismului: „să ai ceasul mai valoros decât maşina”.

I-am refuzat mia de dolari şi i-am explicat că în acea seară am venit pentru iubita mea Anca, angajata lui, şi că nu are încă atâţia bani să mă angajeze şi chiar dacă 259 ar avea eu nu am fost angajat şi nu voi fi angajat la nimeni atâta vreme cât îmi pot fi singur stăpân. A plecat nervos şi ofensat şi a doua zi a luat-o pe Anca la rost, dar, cum încă avea nevoie de mine să-i explic cum face factoringul, a găsit el soluţia: i-a mărit salariul Ancăi şi i-a dat o primă de... evident 1.000 de dolari.

Am descoperit mai târziu că la nivelul lui ‘97 cu 1.000 de dolari cumpărai şi un ministru, darămite un amărât de translator. Anca a continuat să fie directorul general la Citroën şi i-a salvat din două situaţii critice. Deşi credeam că nu vor vinde 500 de maşini, au reuşit să vândă 1.000 chiar.

Ignorasem faptul că Tăriceanu era ministrul economiei şi că era pus pe îmbogăţire pe banii statului. Tăriceanu a hotărât ca Romtelecom-ul să-şi cumpere dubițe Citroën Berlingo şi a comandat 500 de bucăţi în leasing. Cum nu le-a ajuns tunul cu Romtelecom, s-au dus să facă acelaşi lucru cu Poşta Română. Nu ştiu cum şi nici prin cine au ajuns să folosească la afacerea cu poşta o firmă de leasing americană cu sediul în Empire State Building.

Empire State Building fusese construită cu tehnologia anilor ’30, cu mult azbest, la fel ca şi clădirea de la Bruxelles în formă de Y, unde se afla sediul Comisiei Europene în anii ‘80. Cum în anii ‘80 azbestul fusese declarat cancerigen, toate clădirile cu mult azbest deveniseră toxice pentru locatarii lor şi fuseseră dezafectate.

Clădirea de la Bruxelles a fost şi dărâmată între timp. În ‘97, Empire State Building fusese modernizată şi deci era greu să ai birourile acolo, doar dacă doreai doar o adresă. Firma de leasing găsită de Tăriceanu şi Proser ar fi trebuit să plătească Citroën-ului cele 500 de maşini, dar doar după ce cei doi ar fi plătit un avans de 20%. Fără să verifice nimic la firma de leasing, Proser a plătit avansul, evident cu bani ouaţi de clientul Poşta Română şi a aşteptat ca Citroën-ul să-i livreze maşinile. Citroën-ul a fabricat maşinile cu tot cu însemnele poștei pe ele, dar nu a mai primit restul de bani de la firma de leasing, care după ce a încasat avansul a dispărut.

Astfel, tot câştigul din afacerea cu Romtelecom s-a dus pe apa sâmbetei în afacerea cu Poşta. Până la urmă, cel mai mult a pierdut Poşta, că doar nu era să piardă Proser şi Tăriceanu, chiar dacă Anca le spusese că eu i-am avertizat că e dubioasă firma de leasing. Al doilea moment dificil a fost când a dat faliment Banca Turco-Română. Tăriceanu şi Citroën România aveau la 260 Turco-Română un credit de vreo două milioane şi evident că lichidatorul voia să-i execute pentru a mai recupera ceva din bani.

Banca Turco-Română era la acea vreme o bancă de mare succes, fără probleme, până când acţionarul majoritar, grupul de construcţii Bayindir, s-a gândit să se împrumute din banii clienților, cu ajutorul BNR. Banca Turco-Română îşi plasase toate lichidităţile la Deutsche Bank, în Germania, dar în baza acelor lichidităţi emisese o scrisoare de garanţie în favoarea acţionarului majoritar, grupul Bayindir.

Bayindir ajunge în faliment şi i se execută scrisoarea trăgând după ea şi falimentul băncii româneşti. Acest lucru a fost posibil tocmai pentru că BNR nu a verificat că lichidităţile băncii erau de fapt deja împrumutate, s-a mulţumit cu extrasul de cont de la Deutsche Bank fără a cere şi alte detalii. Cum eram amic cu Adrian Vasilescu, purtătorul de cuvânt al BNR, aflasem de situaţia Băncii Turco-Române un pic înainte, suficient să-l fac pe săracul tata să-şi retragă de acolo cele 3.000 de dolari depuse, toată averea lui. Tot de la Vasilescu aflasem şi că există un client român profund afectat de acel faliment, care urma să piardă două milioane de dolari depuse în bancă.

Clientul era Romeo Pomponiu, proprietarul magazinelor Steilmann, care mergeau unse în 2002. Ştiind de la Anca că Citroën-ul lui Tăriceanu are două milioane datorii şi că Pomponiu are două milioane depozite în aceeaşi bancă, mi-a venit o idee. I-am explicat Ancăi că Tăriceanu nu va scăpa de plata datoriei şi că îi va fi greu să găsească altă bancă să-l finanţeze în situaţia dată. Putea însă să vorbească cu Pomponiu şi acesta să-i preia datoria, pe care ar fi închis-o cu banca, astfel încât şi-ar fi recuperat cash-ul pe care îl avea la bancă şi pe care, altfel, l-ar fi pierdut prin falimentul băncii. Ba mai mult, ar putea să-i ceară şi un câştig sau o dobândă mică.

Afacerea s-a făcut, Pomponiu devenind creditorul lui Tăriceanu, iar Tăriceanu câştigând şi la suma datorată, şi la condiţiile de plată. Şi Tăriceanu în 2006 şi-a închis datoria la Pomponiu tot cu activele statului, înlesnindu-i lui Pomponiu să cumpere un lot de la fosta IPRS Băneasa, fabrica de calculatoare Felix din comunism, lot cu care Pomponiu a dezvoltat un mare proiect imobiliar cu ajutorul magnatului grec Papalekas. Deşi Anca i-a ajutat enorm în momentele grele şi era atât de conștiincioasă, 261 cât să se ducă la muncă la doar două luni după ce o născuse pe Alexandra, Tăriceanu nu s-a gândit s-o recompenseze şi nici să-i dea vreo primă.

Proser fusese mai generos, dar ieşise din acţionariat ca urmare al falimentului suferit la firma cu magazinele de piese de schimb Paneuro Trading. Despărţirea Ancăi de Citroën s-a produs după mulţi ani în care nu i-au făcut nicio mărire de salariu, de ajunsese să câştige mai puţin decât şeful de la logistică, mai puţin însemnând pe jumătate.

Ea avea aceeaşi mie de euro salariu, dar se zbuciuma zilnic peste 12 ore pentru bunul mers al firmei. Cum eu începusem să o ironizez pentru asta şi să-i sugerez să-i doneze lui Tăriceanu tot salariul, şi-a făcut curaj şi s-a dus să-i ceară schimbarea contractului, contract ce nu suferise nicio modificare timp de peste 6 ani. Tăriceanu, lipsit de minimum de bun-simţ, i-a răspuns că la ce-i trebuie mai mulţi bani dacă bărbatu-său e milionar...


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

31138 vizualizari

 • +23 (27 voturi)    
  DNA? (Luni, 26 aprilie 2021, 15:50)

  RazC82 [utilizator]

  Inreb si eu, se sesizeaza cineva pentru ilegalitatile mentionate acolo, DNA, oricine?

  Sau DNAul e doar pentro "prostii" care nu mai au spate politic.
  • -2 (12 voturi)    
   ... (Vineri, 30 aprilie 2021, 0:51)

   Yo_yo [utilizator] i-a raspuns lui RazC82

   Se stiu aceste fapte de foarte multi ani. Am auzit de ele cu putin timp sa iasa Basescu presedinte. Nu am mers la vot ca nu stiam ce as putea sa aleg. PSD cu "problemele"lui sau dreptatea si adevarul lui Base cu "problemele"lui.
  • +7 (7 voturi)    
   ... (Vineri, 30 aprilie 2021, 1:00)

   Yo_yo [utilizator] i-a raspuns lui RazC82

   Ulterior Romtelecom a fost vandut la greci. La ce flota avea Romtelecom putea concura cu multe firme de telecomunicatii din Europa. Grecii cand au vazut flota o mare parte din masini le-au dus la ei in Grecia si tehnicienii de la Romatelecom au trecu inapoi la celebru papuc cu 4 usi (magarus parca i se mai spunea).
  • +1 (13 voturi)    
   DNA-ul a fost și este procuratură politică ! (Vineri, 30 aprilie 2021, 12:21)

   Cremenarul [utilizator] i-a raspuns lui RazC82

   DNA-ul s-ar fi sesizat imediat dacă vinovată nu ar fi BNR-ul, instituția, care, sub „SUPRAVEGHEREA PRUDENȚIALĂ” a dlui Mugur ISĂRESCU, a creat / a asigurat condițiile necesare, așa cum afirmă, pe bună dreptate, dl Cristian SIMA, pentru falimentarea Băncii Turco-Române, falimentare / înstrăinare de care au „BENEFICIAT” / s-au „BUCURAT” toate celelalte bănci comerciale românești (de stat și particulare). Numai cu dl Mugur ISĂRESCU-n frunte România a reușit „extraordinara” performanță de a nu mai avea nicio bancă comercială / de investiții proprie !? DNA-ul s-ar mai fi sesizat, conform obligației care îi este impusă de art. 292 C.p.p., numai dacă autorii acestui dezastru ar fi fost adversari ai locatarului vremelnic (fost și actual) de la Palatului Cotroceni.
  • +2 (4 voturi)    
   DNA-ul nu prea are ce face ... (Miercuri, 5 mai 2021, 18:42)

   Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui RazC82

   ... in conditiile in care legislatia e cum e. DNA-ul poate sa prinda doar prostii care nu se asigura ca se pot ascunde in spatele legilor prost facute inainte sa fure.

   De-aia au scapat Nastase si Tariceanu ieftin, pana acuma, ca au avut grija sa mutileze legislatia in asa fel incat sa fure cu legea-n mana.

   Da' de-aia e si important sa ascultam de ce zicea Robin Williams. Zicea el despre politicieni ca-s ca scutecele - tre' schimbati des, si din acelasi motiv. Cata vreme n-o facem, ca din lene sau ca din cauza ca noi vrem Alba ca Zapada in politica, noi, cei multi si cinstiti, de voie sau de nevoie, suntem cei responsabili. Politicienii sunt doar o consecinta.
 • -13 (27 voturi)    
  Asa sunt astia... (Luni, 26 aprilie 2021, 21:54)

  FortApache [utilizator]

  Cand le merge bine...nu sufla un cuvant:)))
  Iar cand ajung fugari si lefteri...spera sa faca una de un leu cu diverse povesti (prescrise) ....
 • +16 (20 voturi)    
  Savuros! (Marţi, 27 aprilie 2021, 20:43)

  ipolitic [utilizator]

  Mortal! Cumpar doua exemplare, unu ii fac cadou lui Tradiceanu, daca ajunge intr-un loc linistit, departe de lumea dezlantuita (inlantuita) si se apuca sa-si scrie memoriile, nu isi va forta memoria.
 • +15 (17 voturi)    
  aha (Miercuri, 28 aprilie 2021, 9:56)

  alexandre dumas nepotul [utilizator]

  mai mult ca sigur toate faptele de care vorbeste sima sunt prescrise. e grava faza cu vasilescu care sifona informatii confidentiale despre banca turco romana... daca bnr stia ce se intampla acolo si nu a intervenit la timp, dar le spunea unora si altora sa isi retraga banii, atunci era e dosar penal...
  • +8 (10 voturi)    
   ... (Vineri, 30 aprilie 2021, 0:47)

   Yo_yo [utilizator] i-a raspuns lui alexandre dumas nepotul

   Nu exista in constiinta profesionistului roman cod de etica. Nu exista norme deontologice
 • +2 (22 voturi)    
  ramane (Miercuri, 28 aprilie 2021, 11:26)

  iondelaafumati [utilizator]

  un escroc
  • +2 (14 voturi)    
   adica.... (Miercuri, 28 aprilie 2021, 20:22)

   mctweety [utilizator] i-a raspuns lui iondelaafumati

   ...ceea ce zice, dupa parerea ta, sunt pure inventii, de fapt el a facut totul exact pe dos si in carte e doar personajul bun, cand de fapt el a tepuit tot ce a prins nu? Escroc il faci pe ala care te-a inselat si poti prezenta dovezi ca te-a inselat. Daca iti aduni informatiile din povestile on-line, cat de retard trebuie sa fii sa-ti creezi o parere indusa de altii? Eu unu, nu pot sa il numesc nici escroc, nici corect, atata timp cat nu a avut legatura directa cu mine sau cu activitatea mea! La fel, fara jena, te numesc retard functional, doar pt ca pot sa nu fiu de acord cu tine! E corect? Am vreo baza? Nu! Dar, de aia, tot te numesc asa!
   • +10 (12 voturi)    
    Fugar, (Joi, 29 aprilie 2021, 14:18)

    constan [utilizator] i-a raspuns lui mctweety

    Si totusi,de ce fuge omul asta?
    • +11 (11 voturi)    
     Nu fuge (Joi, 29 aprilie 2021, 22:57)

     FortApache [utilizator] i-a raspuns lui constan

     Este lefter iar in Elvetia ajutorul social este consistent.

     Poate ca i-a fost frica de bataie in Ro ...dar faza cu ajutorul social este reala :)))
   • -1 (3 voturi)    
    Pai omu' chiar e escroc (Miercuri, 5 mai 2021, 18:45)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui mctweety

    Cu acte-n regula. Chiar dac-a stiut sa se puna sub protectia legii, omu' a facut chestii pentru care nu era autorizat, si-a pierdut banii a zeci de investitori.

    Acuma, nu neg, parte din ce povesteste probabil e real. Da' la ce apucaturi a demonstrat cand era pe val, io n-as crede chiar tot ce zice, cel putin nu pana verific si din alte surse, independente de el.
 • +3 (7 voturi)    
  Cine și de ce a distrus sistemul bancaro-financiar (Joi, 29 aprilie 2021, 17:46)

  Cremenarul [utilizator]

  Bine ar fi ca dl Cristian SIMA să prezinte public elementele pe care le cunoaște foarte bine privind ilegalitățile săvârșite pentru a se se distruge sistemul bancaro-financiar românesc (de stat și particular). Miile de victime nevinovate îi vor fi etern recunoscătoare !
  • +5 (17 voturi)    
   Ti-ar putea raspunde unul de la BNR (Joi, 29 aprilie 2021, 21:22)

   kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui Cremenarul

   Care e in post de pe vremea faraonilor.
   • 0 (8 voturi)    
    Aveți perfectă dreptate . . . (Sâmbătă, 1 mai 2021, 19:44)

    Cremenarul [utilizator] i-a raspuns lui kkciosuldelahamangia

    Se poate - î n s ă - lesne constata că cel care se află la conducerea BNR-ului „DE PE VREMEA FARAONILOR” (dl Mugur ISĂRESCU) nu s-a dovedit că ar fi dispus să respecte legile țării, așa cum este - de exemplu - art. 267 Cod penal care-l obligă să sesizeze de îndată organele de urmărire penală ilegalitățile săvârșite în scopul falimentării unor bănci românești.
  • +5 (7 voturi)    
   Sti cum e.... (Vineri, 30 aprilie 2021, 12:26)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui Cremenarul

   Branza e pe bani mai ales acum cand foamea e mare :)))
 • -1 (7 voturi)    
  fapte prescrise... (Duminică, 2 mai 2021, 18:52)

  john_doe_ro [utilizator]

  ...de mult timp. Nu se mai poate face nimic. Ce au ramas in schimb sunt averile care pot fi impozitate simtitor. Felicitari domnului SIMA pentru aceste memorii si curajului de a le scrie chiar daca isi pune in cap toata clasa politica romaneasca.
 • +3 (5 voturi)    
  Grecoteiul (Luni, 3 mai 2021, 9:19)

  gibon47 [utilizator]

  Borfașul Tăriceanu a dispărut ca măgaru'n ceață.
  DNA e la ATI. Medicii nu garantează vindecarea.
  A plecat Kovesi, DNA s-a dus la fund. A ajuns o instituția bugetară fără profit. E pe minus de câțiva ani și se îndreaptă spre faliment.
  • -2 (10 voturi)    
   Kovesi (Luni, 3 mai 2021, 9:43)

   FortApache [utilizator] i-a raspuns lui gibon47

   Acum pe bune...ce s-a intamplat pe timpul lui kovesi in afara de faptul ca s-a distrus sistematic tot capitalul romanesc ( asa cum era el cu bune si cu rele) plimbat cu catuse ca la parada pentru ce?!?! Un an sau jumatate de an de puscarie pentru un actionar din societatea respectiva!?!? Ce prejudiciu a recuperat (ANAF)?? Nimic!

   Kovesi a pavat drumul spre sclavie (salarii de kko oferite de "corporatii intracomunitare" romanilor care au mai ramas legati de glie...)

   Romanii au ramas cu gogoseriile in timp ce caimacul este luat si dosit orin tot felul de offshoruri.

   Kovesi a fost si este in continuare o unealta represiva impotriva romanilor, extrasa si pusa la pastrare pentru vremuri ce vor veni...si-i convine treaba asta!!!
   • -2 (10 voturi)    
    Kovesi (Luni, 3 mai 2021, 10:24)

    gibon47 [utilizator] i-a raspuns lui FortApache

    Kovesi îi lua cu „arcanul” îi „orna” cu cătușe, iar judecătorii le dădea cu suspendare. Ciochie pe față. Legi idioate făcute de idioți. Ce nu-ți e clar ?! Dacă boschetarul de Băsescu nu o lucra pe la spate ca un laș pe Kovesi, acum aveam pușcăriile pline de nenorociții de oameni politici corupți până'n măduva oaselor. De câte ori Kovesi nu a criticat fiscul că doarme în cizme și nu vrea să recupereze prejudiciul ? De ce Kovesi a ajuns acolo unde a ajuns ? Aud ?. Și tu ești cu „serviciili” străine ?!
    • +3 (7 voturi)    
     Nu merge... (Luni, 3 mai 2021, 14:22)

     FortApache [utilizator] i-a raspuns lui gibon47

     Basescu are frate in puscarie, fata (ioana) cu un picior in puscarie si pe Elena tavalita rau de tot.

     Kovesi face parte din alt film....apartine :)))

     Daca vrei sa dezvoltam subiectul eu sunt dispus.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by