Copiii pot fi invatati sa aiba incredere in ei, sa manifeste spirit de initiativa, entuziasm si bunatate – este ceea ce demonstreaza renumitul psiholog Martin Seligman, care, alaturi de colaboratorii sai, a realizat de-a lungul a trei decenii o serie de studii despre optimism.

Copilul optimistFoto:

Cartea de fata se adreseaza parintilor, profesorilor si antrenorilor, care vor invata pas cu pas cum sa le insufle copiilor optimism si sa le schimbe neputinta in control personal. Descoperindu-si capacitatea de a face fata provocarilor sau momentelor dificile, copiii se vor bucura de un echilibru fizic si psihic mai bun, imbunatatindu-si performantele scolare.

Exemplele, dialogurile, scenariile si testele din carte ne ajuta sa ne pregatim cat mai bine copiii pentru urmatoarea etapa a vietii.

Martin E.P. Seligman (n. 12 august 1942) este un reprezentant de prim rang al scolii americane de psihologie cognitiva, fondata de Aaron T. Beck si Albert Ellis. Este profesor de psihologie la University of Pennsylvania si fost director al American Psycholo gical Association. Domeniile sale predilecte de cercetare sunt psihologia pozitiva, depresia, optimismul si pesimismul.