Aparitia vietii este poate cea mai provocatoare si mai importanta enigma pe care stiinta incearca s-o rezolve. De-a lungul secolelor, cercetarea originii primelor forme de viata a fost asociata cu descoperiri revolutionare din stiinta, precum microscopul lui van Leeuwenhoek, teoria evolutiei prin selectie naturala formulata de Darwin sau dezvaluirea structurii ADN-ului de catre Crick si Watson.

scurta-istorie-a-creatieiFoto: Hotnews

Bill Mesler si H. James Cleaves II discuta fiecare episod important al acestei cautari umane fundamentale in contextul dezbaterilor filozofice, al schimbarilor politice si al dezvoltarii cunoasterii pe care o avem despre complexitatea vietii. Scurta istorie a creatiei reprezinta astfel o fascinanta explorare atat a enigmei aparitiei vietii, cat si a naturii descoperirii stiintifice.

„Incercarea de a raspunde la intrebarea cum a aparut viata este cumva diferita de celelalte demersuri stiintifice. Aici nu incerci sa explici cum s-au format muntii sau ce determina apa sa se transforme in abur, ci sa sondezi insasi esenta existentei umane si sensul pe care ar putea sa-l aiba.“ — Bill Mesler, H. James Cleaves II