Semnalele de durere pe care ni le transmite trupul au, in general, rolul de a ne avertiza ca in organismul nostru ceva nu functioneaza asa cum ar trebui, pentru ca noi sa luam masuri si sa tratam cauzele. Dar sunt situatii in care durerea persista dupa ce un tratament s-a incheiat ori se instaleaza aparent fara motiv, conducand la un diagnostic deocamdata fara remediu.

invata-sa-ti-controlezi-durerea-sta-in-puterea-taFoto: Hotnews

Tehnicile propuse de dr. Caudill in aceasta carte, printre care recunoasterea fluctuatiilor simptomelor, reducerea durerii si a distresului asociat, relaxarea, exercitiul fizic, stabilirea unor obiective realiste, comunicarea eficienta, si-au dovedit utilitatea, persoanele care i-au urmat programul reusind sa-si recapete independenta si sa duca o viata cat mai apropiata de normal, in ciuda disconfortului fizic. Cand durerea nu poate fi eliminata complet, poti invata sa traiesti cu ea – sa o cunosti, sa o imblanzesti, sa-i diminuezi intensitatea – sa dansezi in tandem cu ea, ajungand sa controlezi tu pasii, redevenind stapanul propriei vieti.

Margaret A. Caudilleste medic internist si specialist in medicina durerii, cu o experienta de peste 25 de ani in cresterea calitatii vietii bolnavilor cronici, prin tratamente medicale ce se adreseaza atat trupului cat si mintii.