În cartea de faţă, renumitul doctor neurochirurg Jack Stern îşi prezintă soluţiile fundamentate ştiinţific pentru înţelegerea durerii de spate şi găsirea abordării optime pentru remedierea ei. El explică principalele şase locuri anatomice care adesea generează durerea, identificând totodată şi alte surse potenţiale pe care oamenii (şi doctorii) le pot neglija, cum sunt medicamentele des folosite, boli nediagnosticate şi chiar şi depresia.

elimin-durerea-de-spate-in-5-pai-ghid-practicFoto: Hotnews

Autorul oferă un program revoluţionar în cinci paşi pentru diagnosticarea şi tratarea cu succes a durerilor de spate:

Pasul 1: Descifrează-ţi codul unic al durerii tale de spate.

Pasul 2: Pregăteşte-te să lucrezi cu profesionişti din domeniul sănătăţii.

Pasul 3: Asigură-ţi un diagnostic corect.

Pasul 4: Adoptă diferite căi de vindecare.

Pasul 5: Trăieşte în aşa fel încât să ai un spate puternic şi sănătos.

Conţinând auto-teste şi liste de verificare cu care să te prezinţi la medic, sfaturi privind opţiunile de tratament bazate pe cele mai bune practici din literatura ştiinţifică, studii de caz lămuritoare, strategii de prevenţie şi multe altele, cartea de faţă te va ajuta să identifici cauzele specifice ale durerii tale de spate ca să poţi ajunge pe calea spre vindecare.

Din perspectiva diagnosticului şi a tratamentului, puţine sunt afecţiunile care să necesite o înţelegere atât de profundă a conexiunii minte–corp ca în cazul durerii de spate. Scrisă de un practician adevărat al artei medicinei, această carte remarcabilă este plină de informaţii şi de înţelepciune, reflectând ataşamentul autorului faţă de crezul "mai întâi să nu faci rău". Recomand Eliminarea durerii de spate tuturor celor care încearcă să navigheze într-un ocean de opinii medicale contradictorii.- Dr. Steven F Horowitz – profesor de medicină clinică la Colegiul de Medicină al Universităţii Columbia

Cartea de faţă oferă o nouă paradigmă de abordare a durerii de spate şi pune la dispoziţia bolnavilor informaţiile necesare pentru a ajunge la esenţa problemelor legate de suferinţa lor. Bazându-se pe experienţa sa îndelungată şi pe ultimele date ştiinţifice, doctorul Stern expune un plan de acţiune în 5 paşi uşor de înţeles, care serveşte drept ghid pentru o viaţă lipsită de dureri. Cartea este o lectură obligatorie pentru oricine suferă de dureri de spate. - Dr. Edward R. Block – Profesor emerit la Colegiul de Medicină al Universităţii Florida

Dr. Jack Stern este neurochirurg specializat în chirurgia coloanei vertebrale şi cofondator al Spine Options, primul şi singurul centru medical din statul New York dedicat tratării nechirurgicale a durerilor de spate şi de gât. Se află de peste patru decenii în prima linie a tratării şi cercetărilor privind durerile de spate, timp în care a tratat peste zece mii de pacienţi.

Poate fi vizitat la www.drjackstern.com.