O camera plina de jucarii, carti si reviste, un ritm sustinut intre scoala, antrenamente sportive, pian, limbi straine, meditatii, jocuri video, internet... cam asa arata viata majoritatii copiilor in ziua de azi. Sa fie oare suficient pentru ca ei sa creasca fericiti? Sau e deja prea mult?

fakepath\mai-putin-e-mai-bine-cum-sa-usurezi-viata-copiilorFoto: Hotnews

Incerci sa-i aperi de grijile lumii adulte, dar ele ii invadeaza prin intermediul mass-mediei. Toti acesti stimuli, spun studiile, devin coplesitori pentru copii, inabusindu-le creativitatea, initiativa, curiozitatea, spiritul ludic. Autorii cartii de fata ofera insa o solutie eleganta, in patru pasi, gata de a fi aplicata de orice parinte implicat: simplificarea.

Incepand cu limpezirea spatiului de locuit, stabilind limite si o rutina atat de necesara dezvoltarii copilului, aerisind programul, reducand accesul la informatii nepotrivite varstei, vei descoperi, curand, ca timpul petrecut impreuna cu copiii tai se imbogateste, capatand noi semnificatii. In acest creuzet al naturaletei si bunastarii sufletesti, feriti de tot ce este excesiv, de tot ce le incarca vietile intr-un mod inutil, copiii tai vor putea creste armonios, devenind responsabili si increzatori in sine.

Kim John Payne, licentiat in stiintele educatiei, ekimste consilier scolar, colaborator al miscarii educationale Waldorf, formator pentru adulti, consilier de familie.