​Richard H. Thaler este laureatul Premiului Nobel în Economie 2017

de A.V.     HotNews.ro
Marţi, 10 octombrie 2017, 8:58 Actualitate | Recomandare de lectura


​Richard H. Thaler este laureatul Premiului Nobel în Economie 2017 Autorul cărții Comportament inadecvat și co-autor al bestsellerului Nudge, Richard H. Thaler este laureatul Premiului Nobel în Economie al anului 2017. Premiul a fost acordat pentru contribuția adusă domeniului economiei comportamentale.

Comanda online Comportament inadecvat


 Richard H. Thaler este profesor de ştiinţe comportamentale şi economie la Facultatea de Economie a Universităţii din Chicago şi preşedinte al Asociaţiei Economice Americane. A studiat de-a lungul întregii cariere ideea conform căreia agenţii centrali în economie sunt oamenii: indivizi previzibili, supuşi greşelii.

Când economia se întâlneşte cu psihologia, implicaţiile pentru indivizi sunt în acelaşi timp profunde şi amuzante. Îmbinând descoperirile recente ale psihologiei cu o înţelegere practică a stimulentelor şi comportamentelor pieţei, Thaler le arată cititorilor cum să ia decizii mai inteligente într-o lume din ce în ce mai încâlcită și lămureşte cum analiza economică comportamentală deschide noi abordări pentru orice tip de dezicizie.

Comportament inadecvat este relatarea uimitoare şi adesea amuzantă a luptei lui Thaler pentru a aduce o disciplină universitară înapoi cu picioarele pe pământ şi pentru a ne schimba modul de gândire despre economie, despre noi înşine şi despre lume. Nudge este cartea care ne schimbă modul de a gândi despre alegere, arătându-ne cum îi putem influența pe oameni pentru a lua decizii mai bune legate de sănătate, bogăție și fericire. Folosindu- se de exemple revelatoare din realitatea practică de zi cu zi, autorii arată că nu există alegere care să fie vreodată prezentată într-un mod neutru.

 Întrebarea care se pune este: când avem nevoie de un ghiont în direcția potrivită? Daniel Kahneman, laureat al Premiului Nobel pentru Economie (2002) şi autor al cărţii Gândire rapidă, gândire lentă: „Geniul creativ care a inventat domeniul economiei comportamentale este, de asemenea, un povestitor cu har şi un om foarte amuzant.

Comanda online Comportament inadecvatPublica este editura specializată în publicarea de cărti actuale și relevante de non-ficțiune: business, științe sociale, biografii și nonficțiune creativă. Pe lângă colecțiile de antreprenoriat, de economie, și de știință, Publica deține două imprint-uri: VICTORIA BOOKS – care reunește autobiografii și biografii celebre din tenis, muzică, film, politică și lumea culinară, și NARATOR – colecția de nonficțiune creativă care adună lucrările celor mai talentați scriitori contemporani.
Comportament inadecvat
:   https://www.publica.ro/richard-thaler- comportament-inadecvat.html
 Nudge:  https://www.publica.ro/richard-thaler- nudge.html 


Citeste mai multe despre   
1204 vizualizari

 • -1 (3 voturi)    
  Cea Mai Mare Ineptie (Marţi, 10 octombrie 2017, 9:54)

  un domn [utilizator]

  practic Autorul este, pretinde ca este Antidotul la felul cum Oamenii Actioneaza in Turma, or ce altceva poate fi mai periculos ? ; "teza" de Nobel este hrana nespirituala pentru cei care POATE ar fi invatat ceva economie, or acum li se vor Intari fricile si vor angoasa si pe altii !
  • 0 (0 voturi)    
   bine, (Marţi, 10 octombrie 2017, 16:21)

   victor L [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   stai jos.
   Printre "domni" :P


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version