Pentru a sarbatori Ziua Internationala a Cartii pentru Copii si Tineret, Editura Nemi va invita in lumea povestilor la libraria Humanitas de la Cismigiu.

Afis NemiFoto: Nemira

Copiii, parintii si bunicii sunt asteptati cu noutati editoriale, evenimente speciale si multe cadouri pe 1 si 2 aprilie.

Sambata, 1 aprilie, de la ora 17.30, impreuna cu jurnalistul cultural Marius Constantinescu descoperim magia povestilor printr-o lectura in avanpremiera din Taramul povestilor, de Chris Colfer.

Vom rataci cu mare placere prin acest taram magic, alaturi de Alex si Connor ¬ personajele principale, vom redescoperi basmele clasice ale copilariei si toata bogatia fantastica din cartile lui Charles Perrault si ale Fratilor Grimm, in aventuri inedite cu personaje precum Alba-ca-Zapada, Cenusareasa, Jack din Jack si vrejul de fasole, Scufita Rosie, zane si capcauni.

Duminica, 2 aprilie, de la ora 11.30, deschidem pofta de lectura cu un eveniment special si activitati inspirate de seria pentru copii Cum sa-ti dresezi dragonul, scrisa de Cressida Cowell: Ziua dragonului.

Impreuna cu Ioana Baldea Constantinescu, gazda evenimentului, cei prezenti: vor citi despre o lume unde copiii invata sa dreseze dragoni; vor invata despre istoria vikingilor, un trib de luptatori care au existat in realitate; vor cunoaste un copil care trece prin toate probele dificile si periculoase alaturi de prietenii lui in confruntarea cu dragonii; vor invata limba stranie a dragonilor; vor invata cum pot sa devina eroi. La final fiecare va avea numele lui viking, propriul dragon imaginar si o diploma de cititor de aventuri dragoneze.

Din 1967, Ziua internationala a cartii pentru copii si tineret este celebrata in toata lumea la data de 2 aprilie, ziua de nastere a celui mai indragit autor de basme, Hans Christian Andersen. Inspirati de dragostea lui pentru carti si frumos, sa invatam copiii sa descopere placerea lecturii.