Un mare turn de televiziune din orașul ucrainean Harkov a fost rupt în două de către un atac rusesc de luni, relatează AFP.

momentul in care turnul TV din Harkov se rupe in douaFoto: Captura video

UPDATE Primele informații indică faptul că Rusia a folosit o rachetă Kh-59 pentru a lovi turnul TV din orașul Harkov, relatează Ukrainska Pravda.

„Conform anchetei, pe 22 aprilie, în jurul orei 16:30, Forțele Armate ale Rusiei au lansat un atac cu rachete asupra unei infrastructuri de televiziune din Harkov. Inamicul a folosit cel mai probabil o rachetă Kh-59 pentru atac”, scrie Ukrainska Pravda, citând un comunicat de presă al Parchetului General al Ucrainei

Reuters raporta anterior că un atac aerian rusesc asupra celui de-al doilea cel mai mare oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov, a lovit infrastructura TV, provocând întreruperi ale semnalului.

Momentul în care turnul TV se rupe în două

Imaginile video arată cum vârful turnului se rupe și cade, în timp ce fum ieșea din acesta, după ce guvernatorul Harkov, Oleg Sînegubov, a declarat într-o postare pe rețelele sociale că Rusia a lovit infrastructura TV.

„În acest moment, există întreruperi ale semnalului digital TV”, a declarat guvernatorul regional Oleg Sînegubov.

Nu au fost victime, a adăugat el.

Această structură înaltă de 240 de metri a fost ruptă în două, iar jumătatea superioară s-a prăbușit, a remarcat un jurnalist AFP. Acesta fusese deja avariat de un atac din martie 2022, la începutul invaziei ruse.

Orașul Harkov, care găzduia peste 1,4 milioane de oameni înainte de război și situat lângă granița cu Rusia, a fost vizat din ce în ce mai mult de forțele Moscovei în ultimele săptămâni.

Infrastructura sa energetică a fost vizată în mod sistematic, provocând întreruperi majore de curent la sfârșitul lunii martie.

Președintele Volodimir Zelenski a vizitat linii defensive realizate recent în această regiune la începutul lunii aprilie, chiar dacă frontul se află la aproximativ patruzeci de kilometri de Harkov.