Cel puțin patru persoane au fost ucise, vineri, iar alte aproximativ 20 au fost rănite, într-un atac rusesc cu rachete asupra Zaporojie, un mare oraș din sudul Ucrainei, a anunțat guvernatorul regiunii, Ivan Fedorov, potrivit AFP.

Război în Ucraina: Atac rusesc asupra orașului ZaporojieFoto: Handout / AFP / Profimedia

Un bilanț anterior, furnizat de Ivan Fedorov pe Telegram, indica trei morți și 13 răniți.

Potrivit autorităților ucrainene, Rusia a efectuat o așa-numită dublă lovitură (double tap), un tip de atac ce constă în bombardarea unui loc într-o primă fază, apoi din nou, o a doua oară, când serviciile de urgență și presa au ajuns la fața locului.

„Au fost trase mai întâi două rachete, apoi 40 de minute mai târziu o alta a lovit aceeași țintă imediat ce serviciile de urgență și poliția au început să acţioneze. Doi jurnaliști au fost răniți”, a spus Ivan Fedorov într-o înregistrare video.

Pe platforma X, ambasadoarea Statelor Unite în Ucraina, Bridget A. Brink, a denunțat o practică „oribilă”, care „vizează evident uciderea personalului de primă intervenţie şi a jurnaliştilor ajunşi la faţa locului”.

În urmă cu o zi, trei salvatori ucraineni au fost uciși într-o dublă lovitură asupra orașului Harkov din nord-estul țării. Președintele Volodimir Zelenski a calificat bombardamentul rușilor drept „josnic și cinic”.

  • Atenție! Imagini care vă pot afecta!

____