Mai multe explozii s-au auzit joi dimineaţă în centrul Kievului, după o alertă aeriană privind rachete şi drone lansate de Rusia, a constatat un jurnalist AFP.

Apărarea antiaeriană ucraineană în timpul unui atac rusesc asupra KievuluiFoto: Evgeniy Maloletka / AP / Profimedia

O serie de explozii puternice au fost auzite începând cu ora 05.00 (03.00 GMT), la fel ca şi focuri ale apărării antiaeriene.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a relatat că au căzut "resturi de rachete" în unele părţi ale capitalei, inclusiv pe o "clădire rezidenţială", şi cu "maşini în flăcări", într-un mesaj pe Telegram.

Un apartament dintr-o clădire rezidențială este în flăcări în districtul Shevchenkiv iar în districtul Podilsk, resturi de rachete au căzut pe teritoriul unei companii.

La ora 5:29, Klitschko spunea că mașini ardeau în parcarea din districtul Shevchenkivskyi. Serviciul de pompieri și salvare se află în drum spre fața locului.

În cartierul Podilsky, ca urmare a căderii resturilor de rachete, a izbucnit un incendiu într-o stație de transformare și într-o clădire nerezidenţială cu două etaje.

Ultimele atacuri majore ale Rusiei asupra capitalei ucrainene au avut loc la sfârşitul lunii ianuarie. (Agerpres și Pravda.com.ua)